Ons verhaal

Marokkaanse verbinding

We zijn een Nederlands-Marokkaans. Dankzij de sterke banden met de familie van El Houcine in Marokko, zijn we er regelmatig te vinden. Naast de familie bezoeken we daar ook markten om de mooiste spullen te vinden. Olijfolie, vijgenjam, traditionele ambachten, we nemen van alles mee terug naar Nederland. We dachten, misschien kunnen we daar anderen ook gelukkig meemaken. Wat begon als een zoektocht naar persoonlijke schatten, is uitgegroeid tot het idee van Hippe Souk.

Levende tradities

Na twee bezoeken in Marokko aan verschillende ambachtslieden voor onze producten zijn we al verkocht. Onze leveranciers hebben we allemaal ontmoet via kennissen. Ze leveren echte, handgemaakte producten. Het is niet onze bedoeling om de goedkoopste leverancier te zijn. We willen de tradities levend houden en de makers niet onder druk zetten. Zo krijg je het mooiste product. En zij de eerlijkste prijs.  

De bloeiende markten van Marokko

Souk betekent markt. Als er plekken zijn in Marokko die bloeien dan zijn het de markten. Je kunt er bijzondere dingen vinden en van alles door elkaar, van koopjes tot dure items. Alle geuren, kleuren en smaken vind je op zo’n markt. De maandag- en woensdagmarkt in en dorpje nabij Ouarzazate aan de voet van het Atlasgebergte, staat bekend om zijn wol. Die wol vind je weer terug in Hippe Souk tapijten. 

Tapijten knopen, een moment van samenzijn

We zijn blij als mensen ons weten te vinden. De tapijten, bijvoorbeeld, worden met de hand gemaakt door vrouwen in Marokko. Ze doen dat naast hun dagelijkse bezigheden in het gezin. Voor hen voelen die tapijten knopen niet als werk. Ze doen het met elkaar, het is gezellig. Echt een moment van samenzijn. Laatst vroeg iemand aan El Houcine: wat zie jij bij dit tapijt? Hij antwoordde: Ik zie geen tapijt, maar de handen die het hebben gemaakt. Ja, zei de nieuwe eigenaar, het straalt heel veel warmte uit.

Iedereen kan altijd mee-eten

De producten die we verkopen, kent El Houcine uit zijn jeugd. Herinneringen aan maaltijden rond de tajine, zittend op een poef, kussens eromheen, met een stukje brood als lepel. Iedereen kan altijd mee-eten. ‘Het eten is altijd op en er is altijd genoeg.’ In Marokko staat gastvrijheid hoog in het vaandel. De traditionele producten zijn daar een onderdeel van, ze symboliseren warmte, liefde en ambacht.

We wensen je het beste van Marokko.

Neem snel een kijkje op onze Souk.

Besaha,

Repke en El Houcine